de amateurkunst gaat de markt op!

portfolio

Op zaterdag 6 oktober 2012 organiseerde ik samen met Parkexpressie en Kunstgebouw het amateurkunstfestival: De amateurkunst gaat de markt op!

In Hazerswoude-dorp, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn vertoonden amateurkunstenaars die dag hun kunsten tussen het winkelend publiek.

Tijdens de brainstormavond met amateurkunstenaars uit de regio in november vorig jaar ontstond het idee om de amateurkunst naar het publiek toe te brengen. Optreden op plekken waar het publiek al is op een reguliere zaterdag. Voor Alphen en Nieuwkoop werd het de markt. Voor Hazerswoude het Ambachtsplein. Mensen die normaal niet naar voorstellingen gaan werden die dag onverwacht getrakteerd op verassende optredens van amateurverenigingen en individuele kunstenaars.

In Hazerswoude was er theater bij de kapper, kreeg je een gedicht mee bij de slager en kon je al dansend je biebboeken uitzoeken. In Nieuwkoop hoorde je trompetgeschal vanaf de Regthuystoren en bracht het WarmteTheater in het Regthuys het publiek in warme sferen. In Alphen werd enthousiast gedanst in het voormalige Fortisgebouw en was een deel van de markt omgetoverd in een heus Mont Martre.

Een geslaagd festival, volgend jaar weer!


De amateurkunst gaat de markt op! in de pers:

Alphens Nieuwsblad/Witte Weekblad

AD Groene Hart

AD Groene Hart

AD Groene Hart

AD Groene Hart

Alphens Nieuwsblad

Alphens Nieuwsblad

Alphen CC

Alphen CC

Alphen CC

Alphen CC

Witte Weekblad

Witte Weekblad

Witte Weekblad Nieuwkoop

Rijnwouder Koerier