Kermiskinderen

portfolio

Kermiskinderen is een educatief project over de kermis. Tijdens het project gaan burgerkinderen én kermiskinderen aan de slag om op een actieve manier meer te leren over de geschiedenis van de kermis.

 

Het programma bestaat uit drie lessen. De eerste les krijgen de leerlingen aan de hand van filmpjes, een tijdbalk en oude foto’s een beeld van de geschiedenis van de kermis. Het bezoek aan de kermis met een kijkje achter de schermen is de tweede les. In de derde les bespreken de leerlingen de verschillen en overeenkomsten tussen hun eigen leven en dat van de kermiskinderen. Ook verwerken de leerlingen hun opgedane ervaringen in een creatieve schrijfopdracht. De foto’s en verhalen komen op de website te staan.  

Website Kermiskinderen

De website www.kermiskinderen.nl is de plek voor kinderen om alles te weten te komen over de kermis. De kermis van vroeger en de kermis van nu. Altijd al willen weten waar kermiskinderen naar school gaan? Hoe het is om op de kermis te wonen? Welke kermisattracties er ooit zijn geweest? Dit is je kans! Bekijk de foto’s, lees de verhalen, bekijk filmpjes of ontwerp je eigen kermisattractie.