graven naar archeologische vondsten bij de Ruïne van Teylingen

Over deze foto

produktbegeleider Erfgoedspoor

portfolio

Met Erfgoedspoor biedt het Erfgoedhuis-ZH leerlingen van 8 tot 16 jaar een doorgaande leerlijn erfgoededucatie, waarbij de scholen en de erfgoedinstellingen binnen een gemeente structureel met elkaar samenwerken.

 

Archief, historische vereniging, museum en tal van andere erfgoedorganisaties bieden projecten aan die een bijzondere invulling geven aan vakgebieden als geschiedenis en aardrijkskunde.

Erfgoedspoor biedt vanaf groep 5 t/m leerjaar 3 ieder schooljaar één project, dat altijd bestaat uit drie lessen. Leerlingen gaan in de kernles 'naar buiten', om daar het authentieke erfgoed te ontdekken. Zo wordt geschiedenisles een belevenis!

In de afgelopen jaren heb ik met veel plezier een groot aantal instellingen geholpen bij het ontwikkelen van een passend educatief programma voor Erfgoedspoor.

Ik heb gewerkt met de Ruïne van Teylingen, Huys Dever, Museum de Koperen Knop, Het Archeon, de Molenviergang Aarlanderveen, de Watertoren in Hazerswoude, Het Katwijks Museum, Het Spinozahuis, Sliedrechts Museum, het Atlantikwallmuseum, de Stenen Baak, Museum Nieuwpoort, Streekarchief Rijnlands Midden, Museum Oud Valkenburg, Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, de Vergulde Swaen Zwijndrecht, Streekarchief Goeree-Overflakkee, Museum Oud Noordwijk, Hofje van Aerden, Oudheidkamer Hellevoetsluis, Kunstuitleen Rijswijk, Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk, Kaasmuseum Bodegraven, Museum de Zwarte Tulp, Hoekschewaards Landschap en Museum Rijswijk.

ga terug naar het overzicht >